Ingatlankeresési tippek

Ez élete legnagyobb vásárlása, és még az apró hibák is költségesek lehetnek. Ezért elkészítettünk egy házvásárlási csatatervet, amely néhány hasznos tippet tartalmaz az első vásárlók és a költözők számára. Ez az útmutató tartalmazza az eladók információszerzésének módját, a saját kutatások elvégzését, a rejtett költségeket, amelyekre vigyázni kell, az ügyletmegszakító ellenőrzőlistát, valamint tippeket az aukciókon való vásárláshoz.

Már rég elmúltak azok az idők, amikor az ingatlanügynöki ablakokba betekintés volt az egyetlen módja annak, hogy megtudja, mennyi pénzért juthat azon a területen ingatlanhoz, ahol vásárolni szeretne. Most rengeteg ingatlankereső webhely létezik. Ne feledje azonban, hogy az árak kérése gyakran vadul optimista, és azt mutatja meg, mit akar az eladó, nem pedig azt, hogy mit kap. Tegye fel tehát magadnak a kérdést: a felsorolt ​​ingatlanok, ahol vásárolni szeretnék, megmaradnak egy ideig, vagy lekoptatták őket? Folyamatos a kínálat az Ön által vásárolni kívánt lakástípusból, vagy kevés, vagy messze van a kettő között?

Egyes lakásokat még azelőtt eladnak, hogy megjelennének az interneten, ezért érdemes egy helyi ingatlanügynökkel is egyeztetni, hogy azonnal meghallják, amint egy hely megjelenik a könyvekben. Mondja el nekik azt is, hogy milyen típusú ingatlant keres és milyen költségvetést keres. Képesnek kell lenniük képet adni arról, hogy ez mennyire reális, hány másik vevővel találkozhat, és átlagosan mennyi ideig tart az ilyen típusú ingatlan eladása.

Ne feledje, hogy az ingatlanügynökök rengeteg vevőt látnak, ezért legyen barátságos, és győződjön meg arról, hogy tudják, hogy Ön komoly vevő. Aztán lehet, hogy elvégzik helyetted az ingatlanvadászat egy részét, és felvilágosítanak, ha valami új lesz elérhető.

Nézze meg, mennyiért adtak el más házakat

Az elmúlt években az árinformáció csak az ügynökök és brókerek sajátja volt. Mostantól a weben bármilyen ingatlant ingyenesen ellenőrizhet. Ha szeretné megnézni, hogy minden ház mire ment jó pár éven keresztül, próbálja ki az eladási árú webhelyeket.

Az ingatlan ugyanolyan vagyon, mint a többi. Ahogyan senki sem tudja mindig garantálni, hogy a tőzsdét helyesnek mondják, ugyanez igaz a lakáspiacra is. Mielőtt ajánlatot tesz, nézze meg a környéket. Nem számít, milyen plüss a betét, egyöntetű véleményünk szerint a hely számít. Otthont nem költözhet másik helyre.

Így járja körbe a környéket gyalogosan, látogassa meg a parkokat a nap különböző szakaszaiban. Az autók tiszták és jól karbantartottak? Szereti a helyi üzleteket és éttermeket? A falakat falfirkálják? Ha nem tud személyesen odaérni, nézze meg a Google Térképet. Beszéljen a helyiekkel, vagy akár egy rendőrrel. Valószínűleg igazat mondanak, és jobb képet adnak.

Ellenőrizze az adott ingatlant is – érezhetően zajosak a szomszédok? Repülési útvonal alatt vagy vonatvonal felett? Vannak-e olyan tervezési javaslatok, amelyek megváltoztatják a területet, jó vagy rossz irányba?

A rendőrség bűnügyi feltérképező webhelyei a helyi hotspotokat mutatják be, és lebontják a feljegyzett bűncselekményeket, például a betöréseket és az antiszociális viselkedést. Máshol ingyenes információ található az iskolai bajnoki tabellákról , sőt a zajszint- és levegőminőség-ellenőrzésekről is.

Ipari ingatlan

Nagyjából ugyanezeket a tanácsokat ajánlatos megfogadni ipari ingatlanok bérlése vagy vásárlása esetében is. Például ha autószervizt, részecskeszűrő tisztító állomást kíván üzemelteni, ami esetleg zajos lehet, abban az esetben Ön fogja zavarni a szomszédokat, mely csak konfliktusokat szül.