Hogyan csökkentheti költözési költségeit

A költözés stresszes időszak lehet. Ha minden apró dolgot nyomon kell követni, könnyen kimerülhet. És ez még azelőtt van, hogy elkezdené számolni az új helyére való eljutás költségeit.

A költözési költségek gyakran meglephetik az embereket. A pénzmegtakarítás vágya drasztikus és kevésbé kényelmes döntésekhez is vezethet, például azt feltételezve, hogy egyedül is megbirkózik a költözéssel. Íme néhány költöztetési tipp, amivel olcsóbbá varázsolhatja a költözést.

Gyűjtse össze az ingyenes dobozokat

Ha pénzt szeretne megtakarítani a költöztetés folyamán, kezdje a csomagolási kellékekkel. Ahelyett, hogy a költöztetődobozokért fizetne, próbálja meg begyűjteni az ingyenes dobozokat. Az olyan helyek, mint az italboltok, könyvesboltok és élelmiszerboltok, remek helyek a dobozok megtalálására, amelyeket egyébként eldobnának. Ügyeljen arra, hogy a viszonylag jó állapotú dobozokat gyűjtse össze, különösen, ha törékeny dolgai vannak, amelyeket be kell csomagolni. Ügyeljen arra, hogy a varratokat csomagolószalaggal erősítse meg az extra erősítés érdekében.

A legtöbb cikkhez nem kell buborékfóliát vásárolnia. Próbáljon meg rongyokat, törölközőket, ruhákat és más puha tárgyakat használni a törékeny és kényes tárgyak becsomagolásához. Egyértelműen címkézze fel dobozait több oldalon, hogy fokozottan biztonságos legyen.

Gondosan válassza ki a dátumokat

A költözésre a kereslet-kínálat elve érvényes, és az árak ennek megfelelően ingadoznak. Ha meg tudja tervezni a költözést, hogy pénzt takarítson meg, fontolja meg a késő ősz és kora tavasz közti költözést. Még ha nem is tudja ezeket az időszakokat kiválasztani, akkor is kiválaszthatja a napot és az időt. Az ünnepek és a hétvégék drágábbak, mint a hét közepi költözések. Ez azt jelenti, hogy csökkentheti költözési költségeit, ha hétköznapra ütemezi a költözést.

Hasonlítsa össze az árakat

Ha pénzt szeretne megtakarítani, ne egyszerűen csak az első árajánlatot fogadja el. Keressen egy listát 3-4 megbízható költöztetőtől, és kérjen árajánlatot mindegyiktől. Meglepő eltérést tapasztalhat az árakban, ami az Ön javára válik.

Győződjön meg arról, hogy minden benne van a kapott árajánlatban, és hogy a költöztető garantálja az árat. Vessen egy pillantást a korábbi ügyfelek online értékeléseire, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az emberek időben és szakszerűen találták meg őket, és hogy nem volt probléma a költözésük közben.

Csomagolás és előkészítés

Míg a teljes körű szolgáltatást nyújtó költöztetők mindent bepakolhatnak az Ön házában, ez sokba kerül. Ha csökkenteni szeretné a költözési költségeket, maga intézze el az összes csomagolást. Mivel a legtöbb költöztető a költségeket részben az áthelyezéshez szükséges idő alapján számítja ki, minél több előkészületet tesz előre, annál jobb. Szerelje szét a bútorokat saját maga, és gyűjtse össze a dobozokat elérhető helyen.

Kérjen baráti segítséget

Egyéb költségek is felmerülhetnek a költöztetés alatt, például a takarítás és a javítások elvégzése az új helyen. Hívjon néhány barátot és családtagot segítségnek.

Ugyanez vonatkozik a gyermek- és kisállat-gondozásra is a költözés napján. Ha gyerekei, vagy háziállatai rohangálnak, veszélyes lehet rájuk és a költöztetőkre is. Vegye igénybe egy megbízható személy segítségét, és takarítsa meg a napközi költségeit. Amennyiben ez nem megvalósítható, készítsen be kellő mennyiségű mesefilmet, hogy a gyerekek lefoglalják magukat.

Lomtalanítás igénylése

A költözés alatt sok esetben rengeteg haszontalan, régen nem használt holmi kerül elő, melyet nem szeretne az új helyre vinni. Konténert rendelni igen drága, viszont sok költöztetéssel foglalkozó cég vállal lomtalanítási szolgáltatásokat is. Ezzel időt és pénzt is takaríthat meg, mivel egy vállalkozó elintézi a költöztetést és a lomok eltakarítását.

Céges költöztetés

Sok esetben a költségtakarékosság jegyében a cégek is megpróbálkoznak az alkalmazottak segítségével véghezvinni a költöztetést. Több esetben éttermeknél találkozunk ezzel a fajta megoldással, mivel a vendéglő úgyis zárva tart, az alkalmazottakat pedig fizetni kell, így megpróbálják költséghatékonyan megoldani a költöztetést.

A munka végeztével

Az új otthonba való költözés egy fárasztó folyamat lehet, amely sok fizikai erőfeszítést igényel. A dobozok pakolása, bútorok mozgatása, és az új hely rendezése mindenki számára kihívást jelent. Azonban amikor a költözés véget ér, mi több minden holmi a helyére kerül, az édes megkönnyebbülésérzése kerít hatalmába.

Ilyenkor nincs jobb, mint felrakott lábakkal leülni egy kényelmes kanapéra, és kikapcsolódni egy költözéses film társaságában. A pihenésnek ezen időszaka lehetőséget ad arra, hogy kikapcsolódjunk a költözés feszített tempójából. Lehetőségünk van elfelejteni az összepakolást, a szállítást és az új környezetbe való beilleszkedést, és egyszerűen élvezzük az új otthon kényelmét és békéjét.