Néhány hasznos fejlesztés ingatlan eladás előtt

Otthona eladásán gondolkodik, és szeretne megbizonyosodni arról, hogy a legjobb formáját mutatja az ingatlan? Bár csábító lehet egy teljes konyhafelújítás vagy egy új kültéri terasz felújítása, az ilyen típusú kiterjedt fejlesztések nagy beruházásokat igényelnek, amelyek nem feltétlenül térülnek meg az eladáskor. Valójában néhány felújítás csak csökkentheti otthona értékét.

Ha otthona fejlesztéséről van szó, általában az a legjobb, ha elkerüli a nagy projekteket. Ehelyett inkább fektessen pénzt kisebb fejlesztésekbe, amelyek értéket adnak, és vonzóbbá teszik otthonát a vásárlók számára. Tehát, mielőtt pénzt ölne bele gey komoly felújításba, összeszedtünk néhány olyan befektetést, amelyek a legnagyobb hatással lesznek otthona eladására.

Kertrendezés

Az első benyomás számít. Ha megkérdezi bármelyik ingatlanostól, hogy mi az első legfontosabb tényező, amikor otthont mutat meg a leendő vevőknek, nagy a valószínűséggel azt fogják mondani, hogy a kert. Amikor a vásárlók először érkeznek meg otthonába, gyakran csak a külső alapján döntik el, hogy ez az igazi, vagy nem.

Amit a vásárlók kívül nézelődnek, az gyakran megadja az alaphangot a belső érzéseiknek. Amennyiben már az első benyomás pozitív, a vásárlók hajlamosak több jót észrevenni, miközben jobban tolerálják a nem túl jó dolgokat. Másrészt, ha az otthona kívülről problémás, vagy ami még rosszabb, úgy tűnik, hogy elhanyagolták, a legtöbb vásárló egy pillantást vet rá, és elfordul, mielőtt még belelépne.

Sok esetben éremes lefesteni egy kis frissítéshez a kerékpár tárolót, garázst, vagy a kerti fészert. Esetleg ha feleslegessé vált dolgok vannak a kertben, érdemes egy konténert rendelni és elszállíttatni.

A konyha ráncfelvarrása

A konyhát gyakran tekintik egy otthon fókuszpontjának, ezért a vásárlók gyakran nagy súlyt helyeznek erre a helyiségre. Arról nem is beszélve, hogy általában ez az a terület, ahol a bemutató végén összeülnek az ügynökükkel, hogy megvitassák, hogyan vélekednek az ingatlan egészéről. Tehát jó benyomást kelteni itt aranyat ér.

Míg azonban egy vadonatúj konyha kvarc munkalapokkal, intelligens rozsdamentes acél készülékekkel és újonnan beszerelt szekrényekkel nagymértékben növelheti otthona vonzerejét a vásárlók számára, az otthoni eladók többletköltsége általában nem éri meg.

Használja ki, ami van a meglévő szekrények átfestésével és az elavult gépek cseréjével. Elmúltak a sötét fából készült szekrények napjai. Ehelyett válasszon tisztább megjelenést a fehér szekrényekkel és a szatén nikkel kiegészítőkkel. Ezek a barkácsfejlesztések az ár töredékébe kerülnek, miközben otthona szívét sokkal vonzóbbá teszik a vásárlók számára.

Frissítse fürdőszobai berendezéseit

A konyhán kívül az elavult fürdőszobák negatívan fognak kiemelkedni a vásárlók fejében. Valójában ezt a két helyiséget tekintik a legfontosabbnak az egész házban. De a konyhákhoz hasonlóan a fürdőszoba teljes felújítása is több pénzbe kerülhet, mint amennyit megér.

Fürdőszoba felújításakor kisebb fejlesztéseket javasolunk, amelyek növelik a szoba vonzerejét. Ahelyett, hogy egy elavult mosdót egy újra cserélne, kezdje a szekrények újrafényezésével, a régi és elavult csaptelepek cseréjével.

Ahelyett, hogy lecserélné a meglévő kádat, először alaposan dörzsölje le, és frissítse fel a fugát egy új tömítéssel. Egyéb kis beruházások, amelyek hosszú utat járhatnak be, magukban foglalják az új törülközőtartók felszerelését és a lámpatestek cseréjét.

Festés

Egy friss festékréteg csodákra képes. Az újonnan festett falak feldobják a szobákat, letisztult és friss megjelenést kölcsönöznek nekik. Az otthon festése az egyik legegyszerűbb fejlesztés.

Kis költséggel és némi idővel elfedheti a falakon az évek során felgyülemlett repedéseket vagy karcokat. Kezdje a nagy forgalmú helyekkel, például nappalival, konyhával és fürdőszobával, majd szükség esetén haladjon a kevésbé használt szobák felé. Próbálja meg a hálószobát meleg színűre festeni, mert az igen megfogó tud lenni.

Bár lehet, hogy a merész vagy élénk színeket részesíti előnyben, a legjobb, ha marad a világos, semleges színeknél, mint a bézs, a törtfehér vagy a világosszürke. A semleges színpaletta segít a vásárlóknak, hogy sajátjukként képzeljék el az otthont. Amíg ezzel foglalkozik, ne hagyja figyelmen kívül a díszítést. Vigyen rá egy friss, magasfényű fehér festékréteget, és tömítse be a nyitott repedéseket.

‍Engedjen be több fényt

A gyengén megvilágított szobák és az elavult világítótestek elveszik otthona általános hangulatát. A régi lámpatestek újakra cseréje költséghatékony módja annak, hogy otthona modernebb hangulatot varázsoljon, miközben feldobja azt.

Ha otthona bemutatásáról van szó, tegyen meg mindent, hogy minél több természetes fényt engedjen be. Ne felejtse el kinyitni a redőnyöket és a függönyöket minden bemutató előtt. A vásárlók fogékonyabbak lesznek a sok természetes fénnyel teli otthonra, nem pedig a félhomályra.

Garázsépítés egyszerűen

Amikor úgy döntünk, hogy garázst építünk az autónak, gyakran a költségek az elsődleges szempontok között szerepelnek. Azonban az olcsó anyagok használata nem jelenti azt, hogy fel kell adnunk a minőséget.

Az olcsó garázsépítéshez könnyű és olcsó anyagokat használhatunk a falak és a szerkezet építéséhez. A fa és a könnyűszerkezetes rendszerek népszerűek ilyen célra. Az építőanyag-áruházakban könnyen beszerezhetőek fa gerendák és OSB lapok, amelyek megfelelő szilárdságot biztosítanak a garázs számára. Egy garázzsal könnyebben eladható az ingatlan, mégsem olyan költséges befektetés.